Elektrisch vuur – een mooi vlammenspel

Elektrische sfeerhaarden voor in een ombouw, schouw of vrijstaande kachel.

Een elektrische haard voegt als sfeerverwarming gezelligheid en behaaglijkheid toe aan een woonruimte. Wilt u genieten van een haard maar woont u in een appartement of heeft u niet de mogelijkheid om een afvoerkanaal aan te laten leggen? Dan kan een elektrisch vuur een mooie en sfeervolle oplossing zijn.

Een elektrisch vuur met een realistische vlam, op een ondergrond van echt lijkende houtblokken, kan op vele plaatsen in uw woning worden gezet. Een elektrisch vuur wordt ook wel een schijnvuur of sfeerhaard genoemd. Het grote voordeel is dat schijnvuren geen schoorsteen of afvoerkanaal nodig hebben. De elektrische kachel of haard wordt aangesloten op het lichtnet. In de buurt van een stopcontact kan het elektrische vuur eenvoudig worden geplaatst. De elektrische haard is gebruiksvriendelijk en werkt via een afstandsbediening. De elektrische haard is een mooie oplossing voor een extra stukje sfeer in uw woning.

Elektrische vuren zijn in vele vormen en modellen leverbaar. Als vrijstaande kachel, haard, hangend aan de muur of als inbouw in schouw. Bij een aantal modellen wordt de warmte dmv een ventilator de woonruimte ingeblazen.

Elektrische sfeerhaarden zijn bedoeld als sfeermakers en kunnen als bijverwarming gebruikt worden. De hoeveelheid warmte verschilt per elektrisch vuur, al zal dit niet voldoen als hoofdverwarming van een woonruimte.

De VeriFlame technologie is uniek voor het merk Stovax / Gazco. Het produceert de realistische gasvuur-effecten. Met de afstandsbediening kunt u de vlam snelheid en gloei intensiteit aanpassen. Zo creëert u de sfeer die bij u past. Stovax levert leuke kachelsm die eruitzien als een echte houtkachel. De kachels zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar zoals mat zwart, donker groen en blauw of glanzend wit.

Faber heeft het elektrische vuur Opti-Myst ontwikkeld. Het effect van vuur en vlammen wordt gecreëerd door een warm verlichte ultra-fijne waterdamp. De hoeveelheid vlammen kan worden ingesteld via de afstandsbediening. Een Opti-Myst vuur is eenvoudig te plaatsen als cassette in vrijwel iedere ombouw. U hoeft enkel het waterreservoir te vullen en de stekker in het stopcontact te steken.