Hoxter | CV-haarden voor een efficiënte overdracht van warmte naar water

De Hoxter CV-inbouwhaarden bieden een ruim zicht op het vuur. Tegelijkertijd dragen de CV-haarden warmte efficiënt over naar water. Een groot deel van alle geproduceerde warmte wordt aan het water overgedragen. Hierdoor wordt de ruimte waarin de haard zich bevindt niet oververhit. In tegendeel, de hele woning wordt voorzien van warm water voor verwarming en sanitair gebruik. De Hoxter CV-inbouwhaard combineren wij met een buffervat incl. klimaatregeling voor een zo efficiënt mogelijke warmteopslag.

Afhankelijk van het gekozen vermogen kan een CV-haard volledig voorzien in uw woningwarmte en warm tapwater. Voorwaarde is wel dat u de haard regelmatig stookt. In combinatie met een water buffervat, kan deze aan zonnepanelen of heat pipes worden gekoppeld. In de zomer, als uw haard niet gestookt wordt, kunnen deze panelen het buffervat opwarmen voor warm water.

Indien er te weinig warmte in het buffervat opgeslagen is, u bent langere tijd van huis of de zon schijnt een paar dagen niet, dan verwarmt uw CV-installatie bij. Met de aanvulling van de CV-installatie is het niet noodzakelijk om altijd te stoken.

Een haard met CV aansluiting is veelal een hogere investering vanwege de extra onderdelen en werkzaamheden. Het is echter wel een investering in de toekomst waarmee u Co2 neutraal en duurzaam energie kunt opwekken.

In onze showroom hebben wij een Hoxter inbouwhaard brandend opgesteld waarmee wij u de mogelijkheden kunnen toelichten.