Leenders | Eigenzinnige kachels en haarden

In 1979 begonnen Margriet en Harrie Leenders een kachelfabriek en gaven het de naam “Harrie Leenders Haardkachels”. Margriet in de showroom en Harrie achter in de fabriek kachels lassen. Het familiebedrijf is nu in handen van hun zoon Bart Leenders. Zijn visie op vuur en versimpeling maakt van Leenders een eigenzinnig merk.

De kwaliteit van een Harrie Leenders kachel is uitstekend. De kachels en haarden worden gemaakt van materialen die lang meegaan. Duurzaamheid begint volgens Harrie Leenders met een investering zoals iets bouwen dat lang meegaat. De fabriek staat in het Brabantse Oirschot. Daar worden de haarden en kachels ontworpen, ontwikkeld en geassembleerd. De onderdelen worden zoveel mogelijk regionaal gemaakt. Dit helpt de natuur te ontzien, tijd te besparen en versterkt de economie in de regio Oirschot.

De afgelopen jaren heeft het Nederlandse merk Leenders veel tijd en energie gestoken in de ontwikkeling van nieuwe haardkachels. Hiermee zijn een aantal mooie series op de markt gebracht zoals de Sorenne, Warne, Disc. En natuurlijk de bekende Lobbe Compact.