Pelletkachels, efficiënt en duurzaam verwarmen

Pelletkachels

De huidige pelletkachels zijn uiterst modern en bijzonder gebruiksvriendelijk. Ze beschikken over een elektrische ontsteking waardoor de pellets op een veilige manier volautomatisch ontbranden. Het enige dat u hoeft te doen is het bijvullen van de pellets en het dagelijks leegmaken van het asbakje.

Verbruik

Hoeveel kilowatt u nodig heeft voor de verwarming van uw woning is afhankelijk van de grootte, de mate van isolatie en het type kachel. Het mooie van een pelletkachel is dat het vermogen instelbaar is. Hierdoor is vrijwel elke warmtebehoefte te realiseren.

CV-koppeling

Voor het verwarmen van het hele huis is er een pelletkachel met CV koppeling te verkrijgen. Deze is via een buffervat aangesloten op de radiatoren of via een extra warmtewisselaar geschikt om warm water in de douche en keuken te maken. Naast het handmatig starten kan de CV aansturing de pelletkachel ook starten zodat uw woning op temperatuur blijft. Natuurlijk zolang de bulk van de kachel is gevuld met pellets.

In een vrijstaande kachel heeft een voorraad van 15 kg, precies een zak. Voor grootverbruik kan een externe bulk geplaatst worden met een vulleiding die met vacuüm de pellets naar de kachel transporteerd. De pelletkachel met cv koppeling is ook een goede aanvulling op een warmtepomp installatie. De pelletkachel kan ingeschakeld worden als de capaciteit van de warmtepomp te laag is op koude dagen of wanneer er tijdelijk veel warm tapwater gevraagd wordt.

Rookkanaal

U heeft een rookkanaal nodig voor de afvoer van rookgassen. Het is belangrijk dat het rookkanaal goed wordt aangelegd en boven de nok van het dak uit komt, om te zorgen voor een schone verbranding en om eventuele overlast voor de omgeving te voorkomen.

Houtpellets

Een pelletkachel brandt op houtpellets, dit zijn geperste houtkorrels. Gebruik enkel pallets met het EN+A1 label. Dit is een Europese normering voor pellets voor particulier gebruik. Pelletkorrels die van dit label zijn voorzien geven bij verbranding, afhankelijk van de houtsoort, slechts weinig as (0.5% – 0.7 %). Daarnaast zijn ze qua dikte, vorm en densiteit ook altijd gelijk. De pellets zijn in zakken van 15 kg bij ons te verkrijgen.