Gashaarden, het gemak gas en de uitstraling van houtvuur

Gasgestookte haarden hebben een mooi vlammenspel en een groot bedieningsgemak. Met een afstand bediening ontsteekt u eenvoudig en comfortabel de haard en kunt u genieten van de vlammen en warmte. Gashaarden zijn in twee systemen te verdelen: het open gasvuur en het gesloten gasvuur.
tibas-open-gashaard-boley-serre

Open gashaarden

Een open gassysteem heeft een vlammenspel, die het meest overeenkomt met een echt houtvuur. Voor de verbranding onttrekt een open gashaard de zuurstof uit de woonkamer- en kruipruimte. Een rookgasventilator is veelal noodzakelijk om de rookgassen door de gevel of dak af te voeren. Net als bij hout haarden moet de plaats van het kanaal voldoen aan de geldende eisen.

Het rendement van een open gashaard ligt lager in vergelijking met een gesloten gassysteem. Een open gasvuur wordt vaak toegepast wanneer de bestaande houtgestookte openhaard omgebouwd wordt ivm het gemak van een gasvuur. Uitzondering hierop is de gas inzet haard.

Gesloten gashaarden

gasstook-tibas-gesloten-gashaard-bellfires-room-divider-driezijdigGashaarden met een gesloten verbrandingssysteem hebben een glasplaat die de verbrandingsruimte volledig afsluit. Het afvoerkanaal heeft een gecombineerde binnen- en buiten kanaal , die relatief eenvoudig geplaatst kan worden. De binnenring wordt gebruikt om de rookgassen naar buiten te brengen. Het buitenste kanaal voert de lucht naar de haard die nodig is voor de verbranding. Doordat de haard voor verbranding geen lucht aan de woning onttrekt is een gesloten gas haard een goede oplossing voor woningen die mechanisch geventileerd worden. Een rookgasventilator is bij dit system niet nodig.

In onze showroom hebben wij verschillende modellen van gashaarden met het open en gesloten gassysteem brandend opgesteld. Zo kunt u het open en gesloten gassysteem goed vergelijken. Wij lichten de mogelijkheden van het inbouwen van een gashaard, de geschikte plaats voor het rookafvoerkanaal en de benodigde gasleiding graag persoonlijk toe.

open gashaard | gesloten gashaard