Liftdeur haarden, de sfeer van een openhaard met een glazen schuifdeur

Liftdeur haarden

Een liftdeur haard is ontworpen als designhaard met vrij zicht op het vuur, middels een praktisch schuifdeur met glazen ruit. Met de deur naar boven geschoven heeft u de uitstraling en sfeer van een openhaard. De glazen schuifdeur geeft u de mogelijkheid de liftdeurhaard moeiteloos af te sluiten. Een woonruimte met een gesloten liftdeurhaard kunt u veilig verlaten, mocht u onverwachts weggaan.
liftdeur-tibas-liftdeurhaard-hout-ruegg-720

Het rendement van een liftdeurhaard

Het stoken met een gesloten ruit verhoogt het rendement van de haard aanzienlijk. Daarnaast wordt de verbrandingstemperatuur van het vuur verhoogt. Hierdoor vermindert de uitstoot van schadelijke rookgassen tot ver beneden de huidige eisen. Het hogere rendement van de liftdeur haard zorgt ervoor dat u veel minder hout nodig heeft om uw woonkamer te verwarmen. Uiteraard is het belangrijk om op de juiste manier het hout te stoken en het vuur te laten branden.

Het is niet de bedoeling een liftdeurhaard continu open te stoken. Dit type haard is ontworpen als een gesloten haard waardoor de weerstand hoger is dan bij een traditionele openhaard. Door de hogere weerstand, is een hogere rookgas temperatuur vereist. Bij het open stoken van de haard zal de rookgas temperatuur zakken. Zodra deze onder de benodigde temperatuur komt, zal de haard tijdelijk dicht gestookt moeten worden om de temperatuur te laten stijgen. Dit is eenvoudig te doen door het sluiten van de glazen schuifdeur. Dit is meestal ook het moment om het hout bij te vullen.
liftdeur-tibas-liftdeurhaard-hout-barbas-evo-100-stenen-rand

Liftdeurhaarden met ruim zicht op de het vuur

Liftdeurhaarden zijn in allerlei vormen en uitvoeringen te verkrijgen; van een open voorzijde tot een vierzijdige designhaard zoals de Cubeo van het Zwitserse merk Rüegg. Vanzelfsprekend omvat de collectie fronthaarden, tunnelhaarden, roomdividers en vrijstaande haarden met 360 graden zicht op het vuur.

In onze showroom kunt u door de verschillende opstellingen veel inspiratie opdoen. Samen met u ontwerpen wij in grote lijnen uw haard. Een natuurstenen plateau, een plateau met vakken of een kastombouw kunnen wij voor u op maat laten maken. Zo kunt u bijvoorbeeld het haardhout mooi en praktisch opbergen. Een andere oplossing is het integreren van een houtopslag in de boezem. Tijdens de bouw van uw haard bepalen wij samen het eindresultaat. Als laatste kunnen wij de afwerking zoals bv. stuckwerk voor u regelen. Wij werken samen met betrouwbare en ervaren partners voor stuckwerk en houtbewerking.

Wij kunnen u ook liftdeurhaarden aanbieden met cv koppeling. Hierbij wordt tot 80% van de geproduceerde warmte aan het water afgegeven. In combinatie met een 500 liter boilervat kan de haard u voorzien van warm douchewater en een warm huis.