Inbouw haarden, met een praktische draaideur en hoog rendement

Inbouw haarden

Inbouw haarden, ook wel haarden met een draaideur genoemd, lijken veel op inzet haarden. Veel inbouwhaarden zijn als inzethaard te gebruiken en andersom. Wij gebruiken een inbouw haard om een nieuwe opstelling te bouwen of wanneer de bestaande haard gesloopt wordt.
inbouw-tibas-inbouwhaard-hout-barbas-universal-6-65
De inbouwhaard geeft een heerlijke stralingswarmte direct van het vuur. Daarnaast geeft de inbouwhaard warmte af via convectie. De convectie warmte kan boven de deur vrijkomen. Of met een convectiepakket van aluminium slangen naar convectie roosters worden geleid.

Brede collectie inbouwhaarden

Een inbouwhaard is verkrijgbaar in veel verschillende afmetingen en uitvoeringen zoals de tunnel- en hoekhaard.
Wij werken graag samen met de Deense merken Hwam en Rais. En vanzelfsprekend met het Nederlandse merk Barbas, waarbij de Cuatro de bekendste lijn is.

Mits technisch maakbaar, bent u vrij in het ontwerp van de boezem. Om de haardpartij luchtig te houden eindigt een boezem vaak op ooghoogte.
Een praktische hout opslag onder of een opbergvak naast de haard behoort tot de mogelijkheden.

Een inbouw haard heeft meestal een smaller afwerkkader of vaak helemaal geen kader. Hiermee kan een inbouw haard worden geïnstalleerd met een minimale lijst of kader. Daarin verschilt de inbouw haard dan ook met een inzet haard.
Vanwege de draaideur kan de installatie eenvoudiger uitgevoerd worden dan bij een liftdeurhaard. Een inbouwhaard met draaideur is een gunstig alternatief voor een open haard en liftdeurhaard.

Een natuurstenen of stalen bescherming onder de vuurmond zorgt voor extra veiligheid. Uitvallende gloeiende kooltjes worden dan netjes opgevangen. Ook voor inbouw haarden geldt dat de haard en het rookkanaal goed op elkaar afgestemd moeten zijn.