Open gashaard, een designhaard op maat

Open gashaarden

Bij de term open gashaarden denkt men meestal aan de gasgestookte openhaard. Echter, ‘open’ duidt enkel op de herkomst van de verbrandingslucht. Bij een open systeem komt deze uit de opstelruimte, zoals de woonkamer. Naast gasgestookte openhaarden, leveren wij gasgestookte inzethaarden. Dit is een moderne en zuinige verbetering aan uw bestaande houtgestookte openhaard. Deze werkt overigens eveneens als een open systeem.
tibas-open-inzethaard-gas-bellfires-unica-2-55

Een openhaard, naar eigen ontwerp

Een mooi aspect van gas openhaarden is, dat er veel ruimte is voor uw eigen design. In samenwerking met onze Nederlandse partner Boley ontwerpen wij een maatwerk designhaard. Boley maakt vrijstaande haarden, glashaarden en ingebouwde haarden geheel op maat. Hierbij kunnen afwijkende vormen en rondingen worden verwerkt. Bijvoorbeeld een kastenwand met geïntegreerde haard waarbij de tv verborgen wordt achter stalen schuifdeuren. Of een stalen of natuurstenen plateau die het plaatje compleet maakt. Een plateau met lades is een veel toegepaste model die opbergruimte biedt. Het vlammenspel van een Boley openhaard is zeer natuurgetrouw. Daarnaast behoort een lijnvuur tot 2,6 meter breed tot de mogelijkheden.

tibas-open-gashaard-boley-glas-doorkijk

Gasgestookte inzethaard

Een gasgestookte inzethaard wordt veel toegepast als verbetering van de bestaande houtgestookte openhaard. Zeker als u geen hout meer wilt stoken, is de inzet een goede oplossing. De inzet gashaarden zijn in meerdere vormen en afmetingen te verkrijgen. Hierdoor is voor bijna iedere situatie een mooi ontwerp te vinden.
Bij het plaatsen van een gas inzet is het noodzakelijk om uw bestaande kanaal te renoveren met een RVS kanaal van 100mm.

Ondanks de vele technische mogelijkheden, kan een gashaard niet willekeurig toegepast worden. Tijdens een adviserend gesprek in onze showroom, bepalen wij of de gashaard niet beperkt wordt door andere systemen in uw woning. Tevens zullen wij het uitmondingsgebied toetsen naar mogelijke overlast van de rookgassen.