Droog haardhout voor een mooi en volledig vuur

Goed en droog haardhout bepaalt grotendeels de warmte en sfeer van een haardvuur.

tibas-hout-pook-harrie-leenders-takk-3

Als haardhout zijn de hardere houtsoorten zoals berk en els zeer geschikt. Deze houtsoorten zorgen voor een schone verbranding en een mooi vlammenspel met weinig rondspringende vonken. De brandduur van berken en elzen hout is veel langer dan bij zacht hout als populier en wilg. Zorg ervoor dat het hout droog genoeg is om te stoken en in kleine stukken is gekloofd.

Stook geen behandeld hout (zoals pallets, mdf-platen etc.) in uw kachel of haard. Dit hout kan toxische stoffen bevatten die bij de verbranding kunnen vrijkomen.

Voor het beste rendement mag stookhout een vochtpercentage van maximaal 20% hebben. Het vochtgehalte kunt u meten met een speciale vochtmeter voor hout, verkrijgbaar in onze winkel. Deze hout vochtmeter helpt u het vochtpercentage van uw openhaardhout te bepalen. Hierbij plaatst u de pinnen van de vochtmeter eenvoudig op twee punten van een houtblok. De meter op de duidelijk leesbare indicator toont het vochtpercentage. Zo weet u of het hout droog genoeg is om te stoken.

tibas-stookhout-pallet

haardhout snel en eenvoudig bestellen.

Voor haardhout werken wij samen met de houtleverancier Masterfire en Haaartwooot. Het oven gedroogde stookhout wordt bij u thuis afgeleverd op een pallet. U kunt het hout op de pallet laten staan zodat de ondergrond droog blijft. Het is belangrijk om het brandhout beschut tegen de regen op te slaan. U kunt bijvoorbeeld de pallet deels overdekt neerzetten op een plek zonder regeninslag.

MASTERFIRE
Masterfire levert FSC-gecertificeerd haardhout van topkwaliteit. Met de speciale kortingscode TIBAS201810 ontvangt u €10 korting op uw bestelling van een pallet haardhout.