Droog haardhout voor een mooi en volledig vuur

Goed en droog haardhout bepaalt grotendeels de warmte en sfeer van een haardvuur.

tibas-hout-pook-harrie-leenders-takk-3

Als haardhout zijn de hardere houtsoorten zoals berk en els zeer geschikt. Deze houtsoorten zorgen voor een schone verbranding en een mooi vlammenspel met weinig rondspringende vonken. De brandduur van berken en elzen hout is veel langer dan bij zacht hout als populier en wilg. Zorg ervoor dat het hout droog genoeg is om te stoken en in kleine stukken is gekloofd.

Stook geen behandeld hout (zoals pallets, mdf-platen etc.) in uw kachel of haard. Dit hout kan toxische stoffen bevatten die bij de verbranding kunnen vrijkomen.

Voor het beste rendement mag stookhout een vochtpercentage van maximaal 20% hebben. Het vochtgehalte kunt u meten met een speciale vochtmeter voor hout, verkrijgbaar in onze winkel. Deze hout vochtmeter helpt u het vochtpercentage van uw openhaardhout te bepalen. Hierbij plaatst u de pinnen van de vochtmeter eenvoudig op twee punten van een houtblok. De meter op de duidelijk leesbare indicator toont het vochtpercentage. Zo weet u of het hout droog genoeg is om te stoken.

tibas-stookhout-pallet

haardhout snel en eenvoudig bestellen.

Voor haardhout werken wij samen met de houtleverancier Masterfire. Hier kunt u online eenvoudig droog en ongediertevrij haardhout bestellen. Met de speciale kortingscode TIBAS201810 ontvangt u € 10 korting op uw bestelling van een pallet haardhout. Het haardhout wordt in een oven gedroogd en is klaar voor gebruik. Het hout is gekloofd in stukken van circa 25-40cm en wordt gestapeld geleverd op een pallet.

U heeft de keuze uit de volgende leveringen:
– 1m3 pallet gestapeld ovengedroogd gemengd berken- en elzenhout
– 2m3 pallet gestapeld ovengedroogd gemengd berken- en elzenhout

Het oven gedroogde stookhout wordt bij u thuis afgeleverd op een pallet. U kunt het hout op de pallet laten staan zodat de ondergrond droog blijft. Het is belangrijk om het brandhout beschut tegen de regen op te slaan. U kunt bijvoorbeeld de pallet deels overdekt neerzetten op een plek zonder regeninslag.

Met de Logmatic houtklover wordt het kloven van houtblokken een relatief lichte klus.

tibas-houtklover-logmatic-houthakken

De Logmatic houtklover is ontworpen in Finland om snel en veilig hout te kloven. De Logmatic spaart uw rug en is veilig in gebruik. Houtblokken worden eenvoudig en zonder spierkracht door midden gespleten.

Het gebruik van de Logmatic is simpel: zet het scherpe punt van de Logmatic op het houtblok, trek de binnenste staaf van de hendel omhoog en laat deze vallen in de buitenste staaf. Het scherpe uiteinde dringt in het hout, totdat het houtblok doormidden breekt. Vanzelfsprekend kunt u dit herhalen totdat het houtblok het gewenste formaat heeft. U kunt de Logmatic in onze winkel uitproberen. U zult merken hoe eenvoudig dit werkt.