Accessoires voor bij uw haard of kachel

Haardstellen & kachelpoken

tibas-hout-pook-harrie-leenders-takk-2 Een haardstel is een mooie toevoeging aan uw interieur en bovenal handig in gebruik. Haardstellen, zoals een houder met borstel, schep en pook, zijn verkrijgbaar in diverse materialen zoals gietijzer, staal en RvS. De tangensets zijn afgewerkt in zwart, hoogglans wit, geborsteld RvS of mat antraciet. In onze showroom kunt u diverse haarstellen en tangensets bekijken.
Een kachelpook of tang is overigens als losse accessoire te verkrijgen. Een handig gereedschap om een brandend houtblok snel te verplaatsen.
Een bijzondere pook is de Takk van het merk Harrie Leenders. Deze design kachelpook is gemaakt van aluminium en vormgegeven als boomtak.

Haardhout opbergen

tibas-showroom-haardhout-opslag-muur-woodwall Het ophalen van hout voor uw haard of houtkachel hoort bij het stoken van een houtvuur. Om houtblokken eenvoudig en met weinig rommel te vervoeren en op te bergen hebben wij verschillende houtbakken en tassen voor u. Hierbij worden verschillende materialen toegepast zoals rvs, leer, vilt en zwart of grijs staal.

De Tass van het merk Harrie Leenders is een praktische en stevige draagtas voor houtblokken, gemaakt van hergebruikt rubber en plastic. De handgrepen zijn gemaakt van leer. De Tass is leverbaar in de kleuren zwart, oranje en blauw. Een kleine tas is als accessoire verkrijgbaar, voor de aanmaakblokjes en lucifers.

Een mooie oplossing om haardhout binnenshuis op te bergen is de Woodwall van het merk Rais. De Woodwall is een metalen frame, die aan de muur wordt bevestigd. Dit houtrek is verkrijgbaar in de hoogtes 130 cm en 190 cm, in de kleuren wit of zwart. De Woodwall kunt u bekijken en afhalen in onze winkel of bestellen via onze webwinkel.

Houtklover Logmatic

tibas-houtvak-harrie-leenders-woodbee-3Voor het eenvoudig, snel en veilig kloven van hout bieden wij de Logmatic houtklover aan. Het gebruik van de Logmatic is heel eenvoudig: zet de scherpe punt op het houtblok, hef de bovenste staaf en laat deze vallen in de onderste (buitenste) staaf. Met een slag beweging splijt u het hout gemakkelijk.

Vochtmeter hout

Een hout vochtmeter is misschien wel de belangrijkste accessoire die u kunt hebben. Een goede vochtmeter helpt u het vochtpercentage van uw openhaardhout te bepalen. Hout met het juiste vochtpercentage is noodzakelijk voor een goede verbranding. Exact meten is weten, en plezierig stoken. U kunt een vochtmeter  in onze winkel aanschaffen.

Haardhout

Het verkrijgen van goed haardhout hoeft niet ingewikkeld te zijn. Onze partner Masterfire.nl verzorgt voor een scherpe prijs uw haardhout. U kunt een pallet (1m3 of 2m3) haardhout bestellen die bij u thuis wordt bezorgd. Het stookhout is droog en in kleine houtblokken gekloofd. Indien u de korting code: TIBAS201810 invoert, krijgt u €10 korting.
Wilt u liever een kleine hoeveelheid haardhout? Dan zijn de 5kg houtzakken iets voor u. Deze zakken liggen meestal op voorraad in ons magazijn.