Tibas haarden & kachels – erkend haarden & kachelspecialist

tibas-houtkachel-harrie-leenders-trias-deurDe voorlichting en advies in de showroom ligt in de handen van Sander Huisman en Gerben Vervoorn. Naast het behalen van de benodigde vakdiploma’s en certificaten zoals EVIS en DE, blijven zij goed op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen de branche. Samen met een jarenlange ervaring en kennis zorgt dit voor een vakkundige installatie en montage van uw haard, kachel en rookkanaal.

Het OKMI-team, onder leiding van Richard van Dijk, installeert de kachel, haard of schouw met rookkanaal. De naam OKMI staat overigens voor Openhaarden & Kachels, Montage & Installatie. Tibas kan het gehele traject voor u verzorgen, tot en met een speciale ombouw en het stucwerk aan toe. Hiervoor wordt samengewerkt met vertrouwde partners uit de regio.

Tibas haarden & kachels is erkend lid Het Sfeerverwarmingsgilde | NHK verkoop-installatie

tibas-speksteenkachel-hout-tulikivi-aalto-structuurTibas is als erkend lid aangesloten bij de Vereniging Het Sfeerverwarmingsgilde (SVG) | NHK verkoop-installatie. Dit geeft u de zekerheid dat Tibas de juiste kennis en vaardigheden heeft om uw haard goed en veilig te bouwen. Daarnaast speelt in het advies voor een haard of kachel het leefmilieu in en rond uw woning een belangrijke rol. Als erkend lid beoordelen wij de randvoorwaarden die nodig zijn voor het veilig en optimaal genieten van uw haard of kachel. Om die reden wordt naar een bouwtekening of duidelijke situatieschets geïnformeerd tijdens uw showroombezoek.

De SVG-detaillist | NHK verkoop – installateur staat voor vakmanschap, verantwoordelijkheid en veiligheid en voldoet aan strenge eisen. Zo moet de detaillist beschikken over het diploma Vakopleiding Installateur Haarden, Kachels en Rookkanalen. Deze opleiding heeft de overheid geaccrediteerd. Alleen dit diploma geeft recht op de erkenning van de Stichting EVIS. Deze erkenning is overigens eveneens verplicht, wil een detaillist lid worden van het SVG | NHK. Door regelmatige controles ziet het SVG | NHK erop toe dat leden en hun personeel ook kwalitatief up-to-date blijven. Om op de hoogte te blijven, nemen de detaillist én zijn personeel regelmatig deel aan opfriscursussen.

Per 1 januari 2019 werkt Het Sfeerverwarmingsgilde (SVG) verder onder de naam ‘NHK verkoop-installatie’. De Nederlandse Haarden- en Kachelbranche wil hiermee één duidelijk gezicht naar buiten treden. De NHK bestaat een drietal afzonderlijke onderdelen:

  • Stichting Nederlandse Haarden- en Kachelbranche (voorheen Stichting NHK, branchekoepel)
  • NHK verkoop-installatie (voorheen Vereniging Het Sfeerverwarmingsgilde, installerende detaillisten)
  • NHK fabrikanten-importeurs (voorheen Stichting Haard en Rookkanaal, fabrikanten en importeurs)

DE-CERTIFICERING (DUURZAME ENERGIE)
Aanvullend beschikken wij over het diploma Vakopleiding Installateur Haarden, Kachels en Rookkanalen. Hierdoor zijn wij gecertificeerd Duurzame Energie installateur en een DE-gecertificeerd vakbedrijf. De DE-erkenning is een initiatief vanuit de overheid om de vakkennis voor de installatie en montage van haarden en kachels te vergroten.

Tibas haarden & kachels is partner bij Profires – professionals in vuur

tibas-houtkachel-hase-merida-glasProfires partners zijn gespecialiseerd in het realiseren van sfeerverwarming, zoals openhaarden, kachels en schouwen. De samenwerking versterkt de creativiteit en kennis van haarden & kachels. Hierdoor wordt u nog beter geadviseerd en worden meer mogelijkheden voor de realisatie van uw haard geboden.

Als sfeerverwarmingsspecialist, wordt de installatie en montage van het rookkanaal uitstekend verzorgd. Inspirerende foto’s van allerlei soorten vuren, kunt u op de informatieve website van Profires bekijken. U ziet o.a. maatwerk van vrijstaande houtkachels, elektrische sfeerverwarming, liftdeurhaarden en gesloten haarden.