Gesloten gashaard, hoog rendement en laag gasverbruik

Gesloten gashaarden

Bij een gesloten gashaard wordt de verbrandingslucht van buiten, rechtstreeks in de verbrandingskamer van de haard gevoerd. Dit kan met een dubbelwandig (niet geïsoleerd) kanaal, ook wel een concentrisch systeem genoemd. Via het buitenste kanaal wordt de verbrandingslucht naar de haard geleid. Via de binnenpijp worden de rookgassen afgevoerd.
tibas-gesloten-gashaard-bellfires-york
Het grote voordeel is dat de haard de luchthuishouding in de woning niet beïnvloedt. Hierdoor kan een gesloten gashaard zonder technische ingrepen in een woning met mechanische ventilatie of warmte terugwinning geïnstalleerd worden. Bijkomend voordeel van een gesloten gassysteem is het hoge rendement en daardoor lage gasgebruik.

Dubbele gasbrander

Tegenwoordig zijn veel haarden leverbaar met een dubbele brander om zowel het vlambeeld als het vermogen naar wens te regelen. Het vermogen kan door het uitschakelen van één van de branders met 40% worden verlaagd. Zo kunt u de haard langer branden met een natuurgetrouw vlambeeld, bij een aangename kamertemperatuur. Een nieuwe ontwikkeling zijn de branders in de vorm van houtstammen. Hierbij lijken de vlammen uit de houtblokken te komen voor een nog natuurgetrouwer vlambeeld.

Gesloten gashaarden in uiteenlopende vormen en maten

tibas-gesloten-gashaard-bellfires-horizon-bell-tunnel-doorkijkDankzij betrouwbare leveranciers kunnen wij voor bijna iedere woning een passende gesloten gashaard aanbieden. Denkt u hierbij aan o.a. een fronthaard, hoekhaard, drie-zijdige haard , hanghaard of roomdivider. De afmetingen lopen uiteen van 50cm tot 150cm met een dubbele brander over de gehele breedte. Gesloten gas inbouwhaarden leveren wij van verschillende bekende Nederlandse merken zoals Bellfires, Tulp, Faber en Boley. Voor vrijstaande gesloten gashaarden leveren wij het assortiment van Faber, Hase en Gazco.

technische mogelijkheden van een gashaard

Een gesloten gashaard kan in veel verschillende situaties worden geïnstalleerd. De technische mogelijkheden van gesloten gashaarden zijn uitgebreid. Er moet echter nauwkeurig gekeken worden naar het juiste uitmondingsgebied van de rookgasafvoer. Dit is belangrijk om eventuele overlast voor de directe omgeving te voorkomen. Wij toetsen dit graag voor u wanneer u een situatieschets of bouwtekening meeneemt tijdens uw bezoek aan onze showroom.