Inzet haarden, een mooie vervanging van de open haard

Geschikte inzet haarden

Een inzet haard is een inbouwhaard die toegepast kan worden om uw bestaande openhaard te renoveren. Naast de nieuwe uitstraling van uw haard, geeft deze renovatie een enorme verbetering van het rendement. Hierdoor kunt u met minder hout, meer warmte produceren.
tibas-inzethaard-hout-barbas-unilux-6-55
De moderne verbrandingskamers van de inzethaarden van het Nederlandse merk Barbas verbranden met een hoge temperatuur. Hierdoor zijn de emissies bijzonder laag. Dit vraagt echter wel een juiste manier van stoken met goed en droog hout.

Tijdens uw bezoek aan de showroom adviseren wij u welk model het best geschikt is, aan de hand van de afmetingen van uw bestaande haard. Neemt u een situatieschets of bouwtekening met foto’s mee, wanneer u ons bezoekt. Zo kunnen wij ideeën aandragen hoe de nieuwe inzet haard het mooist ingebouwd kan worden. De Unilux, Universal en Quatro collectie van Barbas is o.a. verkrijgbaar als fronthaard, hoekhaard, tweezijdig en driezijdige inzethaard. Het kan altijd zijn dat in de bestaande situatie geen “standaard” haard past. Dan kunnen wij u een maatwerk haard aanbieden of laten wij de lijst op maat aanpassen.
tibas-inzethaard-hout-barbas-unilux-6-270

Inzethaard installeren

Bij de installatie van de inzethaard zullen wij de aanwezige rookgasklep demonteren en een vaste aansluiting op het rookkanaal maken. Mogelijk zal een deel van de achterwand van de haard gesloopt moeten worden. Vervolgens kan de inzet geplaatst worden en het afvoerkanaal worden aangesloten. Om uw haard een totaal andere uitstraling te geven, kunnen wij voor u organiseren dat de boezem glad gestuckt wordt. Hierbij werken wij samen met een vast stucadoorsbedrijf met veel ervaring en kennis voor het stucken van een haardombouw.

Bij een aansluiting op een bestaand kanaal zullen wij inschatten of het bestaande kanaal geschikt is om een hoog rendement inzethaard op aan te sluiten. Wat wij beoordelen is de afmeting van het bestaande kanaal en de staat daarvan. Door het inbouwen van een nieuwe haard met een mogelijke levensduur van 20 jaar, is het van belang in te schatten of het bestaande kanaal deze levensduur evenaart. Bij twijfel stellen wij voor om een schoorsteen controle door een erkend controle bedrijf te laten uitvoeren.

Mocht het kanaal niet volstaan dan zullen wij een renovatie of vervanging van dit kanaal uitvoeren. Met een renovatie trekken wij een flexibel kanaal door het bestaande rookkanaal, die achteraf geïsoleerd wordt. Een vervanging houdt in dat wij het bestaande kanaal demonteren en een nieuw kanaal plaatsen.